evenweb6.jpg

EVENT STYLING

Διακόσμηση Εκδηλώσεων - Γάμος, Βάπτιση, Πάρτυ

Στον τομέα αυτόν το πρόγράμμά μας διαθέτει ένα τρίμηνο σεμινάριο αλλά και ένα ταχύρυθμο 3 ημερών.

Το πρόγραμμά μας λειτουργεί από το 2009, πρωτοξεκινώντας το σεμινάριο Event Styling/Διακόσμηση και Styling Εκδηλώσεων στην Ελλάδα και έχοντας εκπαιδεύσει έναν μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και μέλη εταιριών. Η ύλη μας κάθε χρόνο προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα, νέα παραδείγματα και νέες τάσεις στο event styling.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διοργανωτές εκδηλώσεων (wedding planners), σε designers, διακοσμητές, γραφίστες, στυλίστες, υπεύθυνους catering και χώρων εκδηλώσεων, όπως και σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα στο χώρο αυτό ή να δώσουν έναν προσωπικό χαρακτήρα σε κάποια εκδήλωση που πρόκειται να διοργανώσουν. 

ΣΕΜΙΝΑΡΙA

3 ΜΗΝΩΝ

Έναρξη: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Παρασκευή, Διάρκεια: 18/10/19 – 13/12/19  Ώρες: 6.20-9.20μμ., Σύνολο μαθημάτων: 9, Σύνολο ωρών: 27, Κόστος: 220 Ευρώ (180 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές).

3 ΗΜΕΡΩΝ

Έναρξη: Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2019 και για 3 συνεχόμενες ημέρες. Διάρκεια: 19/10/19 – 21/10/19  Ώρες: Σάββατο 19/10, 11.00–6.00μμ., Κυριακή 20/10, 11.00-6.00μμ. και Δευτέρα 21/10  9.30 πμ – 1.30μμ, Σύνολο ωρών: 17, Κόστος: 140 Eυρώ (120 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας και για 2 ή παραπάνω εγγραφές).

(φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας)

(φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το event styling αφορά εκδηλώσεις εορταστικού και εφήμερου χαρακτήρα, γάμους, βαπτίσεις, αλλά και θεματικά πάρτυ. Η ιδιαίτερα θεατρική και αναπαραστατική φύση της δραστηριότητας αυτής, φέρνει τη διακόσμηση εκδηλώσεων κοντά στη διαμόρφωση ενός χώρου βασισμένου σε μια αλληλουχία εμπειριών και εφήμερων σκηνικών. Το σεμινάριο αυτό αναγνωρίζει την ιδιότητα του stylist εκδηλώσεων στο ρόλο του δημιουργού, του ερευνητή, του χειροτέχνη, του εφαρμοστή εφήμερων κατασκευών, αλλά κυρίως του συνθέτη του ‘διαφορετικού’. Αναλύει τον ρόλο του διακοσμητή εκδηλώσεων συνδέοντάς τον με πολλούς άλλους βοηθητικούς τομείς που αφορούν τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως τον σωστό συντονισμό εργασιών, τη δημιουργία μιας αρμονικής συνθετικά πρότασης, αλλά κυρίως την ανάδειξη του ιδιαίτερου, καθρεπτίζοντας την ψυχολογία και τις προσδοκίες του κάθε πελάτη.

(φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας)

(φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3 ΜΗΝΩΝ

Κύριος στόχος των μαθημάτων μας είναι η δημιουργία προτάσεων διακόσμησης που αφορούν τις εκδηλώσεις, από την έμπνευση στην εφαρμογή, μέσω της σωστής καθοδήγησης ιδεών και τεχνικές διακοσμητικών εφαρμογών. Τα μαθήματα μελετούν κανόνες σύνθεσης, στυλιστικών και χρωματικών συνδυασμών (ενημερώνοντας πάνω στις τάσεις 2020/21), αλλά και τεχνικές κατασκευής βοηθώντας τον κάθε μαθητή να δημιουργήσει μια δική του πρόταση, ιδιαίτερου στυλιστικού χαρακτήρα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην έμπνευση μέσα από την ψυχολογία του πελάτη και την εξέταση των προτιμήσεων του, ως προς τον τρόπο ζωής (lifestyle), την μόδα και το στυλ, αλλά και τον τόνο που θέλει να δώσει στην εκδήλωση (ήσυχο, έντονο, χιουμοριστικό, νοσταλγικό κα.). Επίσης αναλύουμε με ποιους τρόπους ο στυλίστας μπορεί να αναδείξει το κατάλληλο ύφος, μέσα από τον συνδυασμό υλικών, χρωμάτων, μοτίβων και διακοσμητικών στοιχείων. Επιπλέον μελετάμε τη σημασία της ταυτότητας της εκδήλωσης, μέσα από την χειροτεχνία και τα λεπτομερή/επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν μια εκδήλωση, καθοδηγώντας τον κάθε μαθητή σε βοηθητικούς τομείς της χειροτεχνίας (κατασκευή μπομπονιέρας, λαμπάδας, scrapbooking, decoupage, σπρέι μπουκαλιών). Σκοπός του σεμιναρίου είναι, μέσα από μια σειρά μαθημάτων, η δημιουργία προτάσεων διακόσμησης που αφορούν διαφορετικού τύπου εκδηλώσεις, μέσω της σωστής καθοδήγησης σε ιδέες και τεχνικές σύνθεσης. Η άμεση σχέση του θεωρητικού μέρους με το πρακτικό, αποτελεί τον κύριο στόχο μας.Το σεμινάριο είναι θεωρητικό και πρακτικό. Βασίζεται κυρίως σε πρακτικές ασκήσεις  συνδυασμού χρωμάτων και υλικών κατασκευής αντικειμένων αλλά και εφαρμογής προτάσεων στολισμού και πειραματισμού μέσα από χρώματα και υλικά. Στο τέλος ο κάθε μαθητής συνθέτει, κατασκευάζει και εφαρμόζει μια δική του πρόταση διακόσμησης.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3 ΗΜΕΡΩΝ

Το σεμινάριο εξελίσσεται σε 3 ημέρες. Την πρώτη ημέρα μελετάμε τους ρόλους του stylist εκδηλώσεων, μέσα από παραδείγματα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην έμπνευση μέσα από την ψυχολογία του πελάτη και την εξέταση των προτιμήσεων του, ως προς τον τρόπο ζωής (lifestyle), την μόδα και το στυλ, αλλά και τον τόνο που θέλει να δώσει στην εκδήλωση (ήσυχο, έντονο, χιουμοριστικό, νοσταλγικό κα.). Τη δεύτερη ημέρα αναλύουμε κανόνες σύνθεσης, στυλιστικών και χρωματικών συνδυασμών (ενημερώνοντας πάνω στις τάσεις 2020/21), αλλά και τις πιο σημαντικές τεχνικές σύνθεσης.  Επίσης αναλύουμε με ποιους τρόπους ο στυλίστας μπορεί να αναδείξει το κατάλληλο ύφος, μέσα από τον συνδυασμό υλικών, χρωμάτων, μοτίβων και διακοσμητικών στοιχείων. Στη συνέχεια του σεμιναρίου μελετάμε τη σημασία της ταυτότητας της εκδήλωσης μέσα από την χειροτεχνία και τα λεπτομερή/επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν μια εκδήλωση, μέσα από την κατασκευή μπομπονιέρας, αλλά και βοηθητικές μεθόδους διακόσμησης (σπρέι, scrapbooking και decoupage). Στο τέλος ο κάθε μαθητής θα μάθει πώς να συνθέτει μια δική του πρόταση με τη μέθοδο moodboard, επιλέγοντας εικόνες, υφές και χρώματα. 

 

(φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας)

(φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας)

ΕΓΓΡΑΦΗ - ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης των διδάκτρων τμηματικά μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε προγράμματος/ενότητας, όπως και η πληρωμή με κάρτα (POS). 

Στην περίπτωση που θα θέλατε να κάνετε εγγραφή  στο σεμινάριο αυτό ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα μας, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής (πατώντας στο) ΕΓΓΡΑΦΗ 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το εργαστήριο λειτουργεί ως ‘Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1’ πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ (Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων) με Αρ Πιστοπ. 2101053. Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ.

Τα προγράμματα μας είναι τα πρωτότυπα και διεξάγονται για 11η χρονιά στο χώρο μας. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε πιθανές αντιγραφές, που συχνά διαπιστώνουμε.