otherweb4.jpg

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ημερίδες & Ταχύρυθμα Σεμινάρια σε τομείς δημιοργικότητας

Στο πρόγραμμά μας δημιουργούμε επίσης μια σειρά μονοήμερων σεμιναρίων, τις ‘Δημιουργικές ημερίδες’, και ταχύρυθμα προγράμματα. Συνειδητοποιώντας τον ελάχιστο χρόνο που συχνά διαθέτουν οι επαγγελματίες σήμερα, οι ημερίδες και τα ταχύρυθμα σεμινάρια έχουν σαν στόχο να παρέχουν συνοπτικές και ουσιαστικές παράλληλα γνώσεις σε εξειδικευμένη θεματολογία.

ΗΜΕΡΙΔΑ 3

Οι νέες τάσεις Interior Styling & Χρωματικών συνδυασμών 2019/20 και 2020/21 (Κατοικία – Επαγγελματικοί/Κοινωνικοί χώροι)

 Η ημερίδα αυτή ασχολείται με τις νέες τάσεις διακόσμησης και Interior styling, αναλύοντας τις τάσεις σε χρώματα, υφές, υλικά, γραμμές επίπλων έτσι όπως παρουσιάζονται από τους σημαντικούς προγνώστες τάσεων και από διαφορετικές πηγές ενημέρωσης (περιοδικά, άρθρα, διεθνείς οργανισμούς, εκθέσεις). Στόχος δεν είναι μόνο η ενημέρωση και η ‘τυφλή’ απομίμηση των στοιχείων που παρουσιάζουν οι προγνώστες μέσα από τις ιδέες και προτάσεις τους, αλλά η κατανόηση του ‘γιατί’ προβάλλονται οι συγκεκριμένες τάσεις, ψυχολογώντας τη συμπεριφορά του ανθρώπου στο χώρο (πελάτη/καταναλωτή) και προσαρμόζοντας τις τάσεις στα τοπικά δεδομένα αλλά και στο δικό μας ρόλο (ως ιδιώτες και επαγγελματίες) σε σχέση με αυτές. Η ανάλυση των τάσεων μέσα από διαφορετικές πηγές ενημέρωσης έχει σαν στόχο να βοηθήσει τον κάθε μαθητή στη δημιουργία μιας δικής του σχέσης με αυτές και έτσι να τον εμπνεύσει στη δημιουργία της δικής του σύνθεσης χρωμάτων, υλικών, υφών και μορφών. Η ημερίδα αυτή μπορεί να βοηθήσει επαγγελματίες από τους τομείς του design, της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης, του interior styling, των visual merchandising και visual communication (εφαρμογή γραφιστικής), όπως και από τους τομείς του εμπορίου, του στολισμού εκδηλώσεων και τη χειροτεχνία. Μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμη σε μαθητές μας που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια μας στο παρελθόν και θα ήθελα να ανανεώσουν τις γνώσεις τους στις σύγχρονες τάσεις και στην εφαρμογή αυτών στη διακόσμηση και το χώρο.

Οι εκτιμητές τάσεων για το 2019/20 μιλάνε για για παλέττες ώριμων χρωμάτων που μας συνδέουν στυλιστικά με συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους. Επιπλέον η τάση της διαφυγής και του urban jungle αποκτάει πιο σκούρες αποχρώσεις, κάνοντας φιλικά τα πιο ‘άγρια’ στοιχεία της φύσης, μέσα από χρώματα και μοτίβα, αλλά και ρατάν έπιπλα και φωτιστικά. Καλοκαιρινά χρώματα, όπως το τυρκουάζ εμφανίζονται σε παλέττες του χειμώνα, ως τονισμοί σε γκρι καφέ αποχρώσεις. Παράλληλα ενισχύονται τα πιο εφήμερα χρώματα ζωηρών χρωμάτων για το καλοκαίρι του 2019, με εμπνέυσεις από αποχρώσεις που μας συνδέουν με την υγιεινή διατρόφη και παράλληλα με έναν πιο αυθόρμητο και φυσικό τρόπο ζωής. Για το 2020/21 τα παλ και τα παστέλ αναδεικνύονται μέσα από τις αποχρώσεις του μπλε και πράσινου και επιπλέον τα κλασικά στοιχεία σε έπιπλα και υφάσματα (μέσα από βελούδα) έρχονται κοντά στις αποχρώσεις του κόκκινου και συνδυάζονται με πιο αστικά και μινιμαλιστικά στοιχεία.

Στην ημερίδα αναλύονται οι παρακάτω έννοιες: Οι τάσεις στη διακόσμηση του σήμερα, μέσα από παραδείγματα και εκθέσεις. Η νέα ψυχολογία του κοινού και οι προγνώσεις για τις νέες τάσεις Interior Styling & Χρωματικών συνδυασμών για το 2019/20 και για το 2020/21. Νέες προτάσεις σε υλικά, μοτίβα, χρώματα, στον προϊοντικό σχεδιασμό και τα έπιπλα και νέες ιδέες/επιρροές στην εσωτερική σύνθεση του χώρου. Στο τέλος ο κάθε μαθητής καλείται να σκεφτεί μια δική του πρόταση συνδυασμών, μέσω moodboard/sampleboard.  Δίνονται σημειώσεις και υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Ημέρα Διεξαγωγής: Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019,  Ώρα: 10.00-4.00μμ, Κόστος: 60 Eυρώ (50 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές).

ΕΓΓΡΑΦΗ - ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης των διδάκτρων τμηματικά μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε προγράμματος/ενότητας, όπως και η πληρωμή με κάρτα (POS). 

Στην περίπτωση που θα θέλατε να κάνετε εγγραφή  στο σεμινάριο αυτό ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα μας, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής (πατώντας στο) ΕΓΓΡΑΦΗ 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το εργαστήριο λειτουργεί ως ‘Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1’ πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ (Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων) με Αρ Πιστοπ. 2101053. Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ.

Τα προγράμματα μας είναι τα πρωτότυπα και διεξάγονται για 10η χρονιά στο χώρο μας. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε πιθανές αντιγραφές, που συχνά διαπιστώνουμε.

otherweb2.jpg

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Οπτική Επικοινωνία. Προβολή και διαφήμιση μέσα από την εικόνα και το κείμενο

Στις ημέρες μας ο συνδυασμός εικόνων και κειμένων προσφέρει τη δυνατότητα σε ανθρώπους του δημιουργικού τομέα να προβάλουν το έργο τους μέσα από τα social media και να ανακαλύψουν ένα νέο κοινό, γεωγραφικά κοντινό ή πιο μακρινό. Η επικοινωνία εικόνων και μηνυμάτων μέσα από τον ψηφιακό κόσμο (το facebook και το instagram) έχει γίνει ένας τρόπος καθημερινής προβολής αλλά και αφήγησης της ροής του δημιουργικού έργου του δημιουργού. Η γλώσσα προβολής μέσα από τα social media μπορεί να είναι λιγότερο επίσημη και πιο αυθόρμητη, αλλά παράλληλα πιο άμεση και γρήγορη επικοινωνιακά, σε σύγκριση με τις εικόνες και τα κείμενα μιας επίσημης ιστοσελίδας. Αντικείμενο αυτού του σύντομου σεμιναρίου αποτελεί η ανάλυση και κατανόηση των τρόπων με τους οποίους μπορούμε να επικοινωνήσουμε μια ιδέα ή μια μικρή καμπάνια, μέσα από τη σύνθεση εικόνων, τη γραφιστική γλώσσα και το κειμένο, με στόχο την προβολή της από το facebook ή το instagram. Σκοπός στο τέλος του σεμιναρίου αποτελεί η δημιουργία μιας μικρής καμπάνιας (έτοιμης για προβολή από τα social media facebook/instagram) όπου κείμενο, λέξεις κλειδιά, γραφιστική και εικόνες ενώνονται προκειμένου να επικοινωνήσουν μια κεντρική ιδέα και αισθητική. Το σεμινάριο είναι θεωρητικό βασισμένο σε ανάλυση επιτυχημένων παραδειγμάτων, αλλά και πρακτικό, αναλύοντας τρόπους γραφής και αφήγησης, όπως και τρόπους προβολής μια ιδέας και επεξεργασίας μιας εικόνας, χρήσης της κατάλληλης γραμματοσειράς και χρωμάτων γραφιστικής σύνθεσης.  Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους βοηθητικά μέσα και εργαλεία που αφορούν τη δουλειά τους και θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν τα προϊόντα/χειροτεχνίες τους στο χώρο, με φωτογραφική μηχανή που διαθέτει το εργαστήριο.