otherweb4.jpg

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Ημερίδες & Ταχύρυθμα Σεμινάρια σε τομείς δημιοργικότητας

Στο πρόγραμμά μας δημιουργούμε επίσης μια σειρά μονοήμερων σεμιναρίων, τις ‘Δημιουργικές ημερίδες’, και ταχύρυθμα προγράμματα. Συνειδητοποιώντας τον ελάχιστο χρόνο που συχνά διαθέτουν οι επαγγελματίες σήμερα, οι ημερίδες και τα ταχύρυθμα σεμινάρια έχουν σαν στόχο να παρέχουν συνοπτικές και ουσιαστικές παράλληλα γνώσεις σε εξειδικευμένη θεματολογία.

ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Ασκήσεις Έμπνευσης πάνω στις τάσεις Interior & Fashion Styling 2020/21

Το σεμινάριο αυτό βασίζεται σε ένα σύντομο πρόγραμμα 6 εβδομάδων που σαν στόχο έχει δημιουργικές εφαρμογές με έμπνευση τις τάσεις για Διακόσμηση, Lifestyle & Μόδα για το 2020 και 2021. Τα μαθήματα θεωρίας και εφαρμογής πραγματοποιούνται μέσα σε 6 εβδομάδες εναλλάξ, δηλαδή μετά από μια εβδομάδα θεωρητικής ανάλυσης ακολουθεί η πρακτική εφαρμογή, όπου ο κάθε μαθητής φέρνει αντικείμενα, υλικά, υφές και χρώματα, τα οποία τα συνθέτει εμπνευσμένος από κάποια τάση. Η σύνθεση του αυτή φωτογραφίζεται και μπορεί να αφορά τον τομέα της μόδας ή της διακόσμησης και να χρησιμοποιηθεί ως δημοσίευση για τα social media. Μέσα από έναν πειραματισμό χρωμάτων, μοτίβων, γραμμών και υλικών που πραγματοποιείται, ο μαθητής αναλύει με τον δικό του τρόπο τα μηνύματα των τάσεων, δημιουργώντας μια δική του αφήγηση. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται 3 μαθήματα θεωρίας και 3 μαθήματα εφαρμογών. Σκοπός του σεμιναρίου αυτού είναι ο πειραματισμός με νέες ιδέες που αφορούν τη μόδα και τη διακόσμηση, μέσα από συνθέσεις χρωμάτων, υφών, υλικών και αντικειμένων. Με τον τρόπο αυτό ο μαθητής συνειδητοποιεί τις μελλοντικές τάσεις μέσα από μια σειρά πειραματισμών.

Έναρξη: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Πέμπτη  Ώρα: 6.30 μμ – 9.00 μμ, Διάρκεια: 24/10/19 – 28/11/19  Σύνολο μαθημάτων 6, Σύνολο ωρών: 15, Κόστος:  140 Eυρώ (120 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές).

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ 1.Οι νέες τάσεις Interior Styling & Χρωματικών συνδυασμών 2020/21 (Κατοικία – Επαγγελματικοί/Κοινωνικοί χώροι)

 Η ημερίδα αυτή ασχολείται με τις νέες τάσεις διακόσμησης και Interior styling, αναλύοντας τις τάσεις σε χρώματα, υφές, υλικά, γραμμές επίπλων έτσι όπως παρουσιάζονται από τους σημαντικούς προγνώστες τάσεων και από διαφορετικές πηγές ενημέρωσης (περιοδικά, άρθρα, διεθνείς οργανισμούς, εκθέσεις). Στόχος δεν είναι μόνο η ενημέρωση και η ‘τυφλή’ απομίμηση των στοιχείων που παρουσιάζουν οι προγνώστες μέσα από τις ιδέες και προτάσεις τους, αλλά η κατανόηση του ‘γιατί’ προβάλλονται οι συγκεκριμένες τάσεις, ψυχολογώντας τη συμπεριφορά του ανθρώπου στο χώρο (πελάτη/καταναλωτή) και προσαρμόζοντας τις τάσεις στα τοπικά δεδομένα αλλά και στο δικό μας ρόλο (ως ιδιώτες και επαγγελματίες) σε σχέση με αυτές. Στο τέλος ο κάθε μαθητής καλείται να σκεφτεί μια δική του πρόταση συνδυασμών, μέσω moodboard/sampleboard. Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση μιλούν για τα Warm Neutrals, ουδέτερες αποχρώσεις οι οποίες συνδυάζονται με πιο ακατέργαστα υλικά και vintage υφές. Επιπλέον τα σχήματα και οι γραμμές του Bauhaus 100 είναι γεγονός. Τα μεγάλα σχήματα, οι γεωμετρικές γραμμές και τα επαναλαμβανόμενα σχήματα επανέρχονται σε συνδυασμό αυτή τη φορά με πιο παστέλ και απαλά χρώματα. Η ανάλυση των τάσεων μέσα από διαφορετικές πηγές ενημέρωσης έχει σαν στόχο να βοηθήσει τον κάθε μαθητή στη δημιουργία μιας δικής του σχέσης με αυτές και έτσι να τον εμπνεύσει στη δημιουργία της δικής του σύνθεσης χρωμάτων, υλικών, υφών και μορφών.

Ημέρα Διεξαγωγής: Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019  Ώρα: 11.00 – 4.30μμ, Κόστος: 60 Eυρώ, 50 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, ανέργους/φοιτητές και 40 Ευρώ, (80 Ευρώ σύνολο) για όσους παρακολουθήσουν και την ημερίδα 2 στις 10/11/19.

ΗΜΕΡΙΔΑ 2. Fashion Styling – Οι νέες τάσεις Μόδας & Χρωματικών Συνδυασμών 2020/21.

Το σεμινάριο αυτό συνδέει το κομμάτι της μόδας με τις τάσεις πρόγνωσης χρωματικών και στυλιστικών συνδυασμών για το 2019/20, σύμφωνα με αναγνωρισμένους οίκους πρόγνωσης αλλά και με νέες εφαρμογές και προτάσεις στη βιτρίνα, τα showrooms, τα media και τα social media. Η μόδα, ανάλογα με τις τάσεις (trends) και τις ανάγκες της κάθε εποχής αλλά και την καταναλωτική συμπεριφορά του πελάτη συνδέεται, άμεσα με τη βιομηχανία της μόδας, το μάρκετινγκ, και την ανάλυση της ψυχολογίας του καταναλωτή. Η τάση της μόδας είναι πολύπλευρη, πάντα έτοιμη να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς ρόλους, πρότυπα και εικόνες, αλλά και αλλαγές στο παγκόσμιο και τοπικό κοινωνικοπολιτικό σκηνικό που μας επηρεάζουν. Παράλληλα οι τάσεις θυμούνται παλαιότερα στοιχεία και πρότυπα, νοσταλγώντας το παλιό, με νέους τρόπους. Το σεμινάριο καλύπτει τομείς του ρούχου, αξεσουάρ και cosmetics για τις σεζόν του Χειμώνα και Καλοκαιριού μέχρι το 2021. Στο τέλος ο κάθε μαθητής καλείται να σκεφτεί μια δική του πρόταση συνδυασμών, μέσω moodboard/sampleboard. Οι νέες τάσεις στη μόδα επανεξετάζουν τον ρομαντισμό, με φλοράλ μοτίβα -σε πιο αφαιρετική γραμμή- να πρωταγωνιστούν μέσα από σειρές Busy Blooms και Art deco. Παράλληλα όμως έχουμε την επαναφορά του preppy styling αλλά και των graffiti, punk και μοτίβα του 80 σαν αυτά του keith haring στο νεανικό ρούχο. Επιπλέον όμως η εργονομία  και η άνεση στα ρούχα φέρνουν στη μόδα τις απαλές υφές, τα καπιτονέ, τα ‘large size’ και τα ‘easy to wear’ ρούχα, συνήθως σε ουδέτερες αποχρώσεις, με αφαιρετικές γραμμές και καμπύλες. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάλυση των νέων τάσεων για το 2020 και 2021 και τη σχέση αυτών με παλαιότερα στυλ αλλά και με νέες δραστηριότητες, συνήθειες και αντιλήψεις ζωής (lifestyles).

Ημέρα Διεξαγωγής: Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019  Ώρα: 11.00πμ – 4.30μμ, Κόστος: 60 Eυρώ, 50 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, ανέργους/φοιτητές και 40 Ευρώ (80 Ευρώ σύνολο) για όσους παρακολουθήσουν και την ημερίδα 1 στις 9/11/19.

ΕΓΓΡΑΦΗ - ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης των διδάκτρων τμηματικά μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε προγράμματος/ενότητας, όπως και η πληρωμή με κάρτα (POS). 

Στην περίπτωση που θα θέλατε να κάνετε εγγραφή  στο σεμινάριο αυτό ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα μας, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής (πατώντας στο) ΕΓΓΡΑΦΗ 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το εργαστήριο λειτουργεί ως ‘Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1’ πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ (Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων) με Αρ Πιστοπ. 2101053. Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ.

Τα προγράμματα μας είναι τα πρωτότυπα και διεξάγονται για 11η χρονιά στο χώρο μας. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε πιθανές αντιγραφές, που συχνά διαπιστώνουμε.

otherweb2.jpg