ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ!

Τo εργαστήριο έχει πάνω από 10 χρόνια λειτουργίας και μέσα στα χρόνια αυτά έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 2500 επαγγελματίες, ιδιώτες και μέλη εταιρειών. 

Πιστεύουμε στην αυθεντικότητα των ιδεών και θέλουμε τους μαθητές μας να τους πηγαίνουμε ‘ένα βήμα μπροστά’! Στόχος μας είναι η ποιότητα στη γνώση, η έμπνευση, η επίκαιρη ενημέρωση, η προσαρμογή σε νέα δεδομένα και η σωστή καθοδήγηση σε ατομικό επίπεδο. 

Το εργαστήριο βρίσκεται σε ένα χώρο διαμορφωμένο έτσι ώστε να μεταφέρει τους μαθητές στη ‘ζεστασιά’ ενός πιο προσωπικού σε χαρακτήρα χώρου και μιας ατμόσφαιρας που θα εμπνέει την ομάδα των συμμετεχόντων και θα τους κάνει να νιώθουν οτι βρίσκονται στον δικό τους χώρο. Μέσα στο χώρο υπάρχουν βιβλία, περιοδικά όπως και νέα δείγματα από υφάσματα, υφές, μοτίβα και υλικά, από τα οποιά ο μαθητής μπορεί να εμπνευστεί.

 
erg2.jpg

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ 
Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας. Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία σε ιδέες διακόσμησης και styling εσωτερικών χώρων. Στον εκπαιδευτικό τομέα έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies) και από το 2012 συνεργάζεται με το UKFC ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση μαθητών σε τομείς Design & Αρχιτεκτονικής.


Είναι ιδρύτρια του IN Design Seminars από το 2008, με σκοπό να ενισχύσει σε μορφή επαγγελματικών σεμιναρίων τη γνώση στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, πιστεύοντας οτι η έμπνευση, η γνώση και ο πειραματισμός, πρέπει να αποτελούν μέρος της ζωής του δημιουργού, σε μια συνεχή ροή νέων ιδεών και προτάσεων. Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design με παρακολούθηση σεμιναρίων, με επισκέψεις σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και με συνεργασία με την NCS και την Colour Hive, αλλά και με άλλες εταιρείες από τον εμπορικό χώρο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο (Alexander S. Onassis Award, Andrew Grant Award, Olympic Studies Centre Award), συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώση με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

To IN-Design επίσης συνεργάζεται με εισηγητές, οι οποίοι εξειδικεύονται σε τομείς όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων, η βιτρίνα και το retail και είναι αναγωρισμένοι σε επαγγελματικό επίπεδο για το έργο τους.

erg3.jpg

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 

Μέσα στη διάρκεια κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά από παρουσιάσεις (εκτός των ωρών των μαθημάτων), παίρνοντας χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες από πολύ αξιόλογες εταιρείες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Την εταιρεία VECHRO (βιομηχανία χρωμάτων), που από το 2009 έρχονται στο χώρο μας και μας δίνουν πολύ χρήσιμες συμβουλές πάνω στην εφαρμογή του χρώματος στο χώρο. 

Την εταιρεία Sylloges (Eurotextile AEBE) για τη φιλοξενία τους στο showroom τους από το 2016, αναλύοντας τους διαφορετικούς τύπους υφασμάτων και υφών.

Όπως και τις εταιρείες ΚαρέκλαΜουγιακάκος - Γραφικές τέχνες,  al2 , Marina Sfakianaki, SARLAS Home, Proothisi, για τη φιλοξενία στον χώρο τους και τις πολύτιμες συμβουλές τους.