isall5.jpg

INTERIOR STYLING

Χρωματολογία Χώρου & Σύγχρονες Τάσεις

Στον τομέα αυτόν το πρόγράμμά μας διαθέτει ένα οκτάμηνο σεμινάριο το οποίο χωρίζεται σε 4 κύριες ενότητες προσφέροντας τη δυνατότητα στο μαθητή να παρακολουθήσει ξεχωριστά την κάθε ενότητα ή και τις 4 διευρύνοντας τις γνώσεις του στη χρωματολογία και το styling. Υπάρχουν επίσης μικρότερα σεμινάρια, όπως αυτό του Home Renovation αλλά και ημερίδες και ταχύρυθμα σεμινάρια τα οποία μπορείτε να βρείτε στη σελίδα ΗΜΕΡΙΔΕΣ.

Το πρόγραμμά μας λειτουργεί από το 2008, πρωτοξεκινώντας το σεμινάριο Interior Styling/Χρωματολογία στην Ελλάδα και έχοντας εκπαιδεύσει έναν μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και μέλη εταιριών. Η ύλη μας κάθε χρόνο προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα, νέα παραδείγματα και νέες τάσεις interior styling.

Τα σεμινάριά μας είναι για επαγγελματίες στον τομέα της διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων και styling, όπως διακοσμητές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, κατασκευαστές, designers και στυλίστες, όπως και επαγγελματίες από τον χώρο του εμπορίου, της έκθεσης και προβολής αντικειμένων & προϊόντων οικιακού εξοπλισμού, αλλά και εικαστικούς και φίλους της διακόσμησης και του styling. 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 8 ΜΗΝΩΝ

Έναρξη: Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, Ώρα: 6.30 - 9.00μμ, Διάρκεια: 8/10/19-2/6/20, ΕΝΟΤΗΤΑ Α: 8/10/19 - 26/11/19 (17,5 ΩΡΕΣ), ΕΝΟΤΗΤΑ Β: 3/12/19-4/2/20 (20 ΩΡΕΣ), ΕΝΟΤΗΤΑ Γ: 18/2/20-31/3/20 (20 ΩΡΕΣ), ΕΝΟΤΗΤΑ Δ: 7/4/20-2/6/20 (15 ΩΡΕΣ)  Σύνολο μαθημάτων: 28, Σύνολο ωρών: 72 Κόστος: (ΕΝΟΤΗΤΕΣ Α + Β + Γ + Δ): 480 Eυρώ. Μεμονωμένα η κάθε ΕΝΟΤΗΤΑ Κόστος: 150 Eυρώ (120 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές).

(Δείτε παρακάτω την περιγραφή των Ενοτήτων)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένας Γάλλος θεωρητικός είχε χαρακτηρίσει τον Interior Stylist ως ‘μηχανικό της ατμόσφαιρας’. Η ατμόσφαιρα συνδέεται όχι μόνο με το στυλ και το ρυθμό των αντικειμένων του χώρο, αλλά και με τη διάθεση αναβίωσης στοιχείων από το παρελθόν αλλά και τον τόνο που θέλουμε να δωσουμε σε έναν χώρο (μινιμαλιστικό, μαξιμαλιστικό, οικείο, ήρεμο, χιουμοριστικό κλπ.). Για παράδειγμα, οι τάσεις για το 2020/21 μιλάνε για warm minimalism, δηλαδή για μίνιμαλ γραμμές συνδυασμένα με ζεστά υλικά, αλλά και για μια αναβίωση των μοτίβων του Bauhaus σε πιο πιο μεγάλη κλίμακα και παστέλ χρώματα. Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των γνώσεων όσων ασχολούνται με τη διαμόρφωση χώρων και την επιλογή στοιχείων (από υλικά, χρώματα μέχρι έπιπλα και αξεσουάρ) στο να δώσουν μια ιδιαίτερη στυλιστική ταυτότητα στο χώρο που σχεδιάζουν ή συνθέτουν. Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση του μαθητή πάνω στις σύγχρονες τάσεις και τα στυλ διακόσμησης, αλλά και η κατεύθυνσή του σε μια σωστή ‘mix & match’ επιλογή στοιχείων ενός επαγγελματικού χώρου ή μιας κατοικίας. Επιθυμία μας είναι ο κάθε μαθητής να ανακαλύψει, μέσα από τις επιλογές του, τη δική του στυλιστική ταυτότητα, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία στη σκέψη, την προσωπική έκφραση αλλά και την ανάγκη για ‘διαφορετικότητα’. Επίσης να ανακαλύψει τον κόσμο των χρωματικών τάσεων, μέσα από γνώσεις που θα του δώσουμε που θα τον βοηθήσουν να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά στην αγορά.

φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας

φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Το σεμινάριο είναι θεωρητικό και πρακτικό και συνδυάζει γνώσεις από τους τομείς interior styling, διακόσμηση/διαμόρφωση κατοικίας και επαγγελματικών χώρων, χρωματολογίας, παρουσίασης και οπτικής επικοινωνίας ιδεών. Γίνονται ασκήσεις πάνω στους στυλιστικούς και χρωματικούς συνδυασμούς μέσω mood boards και sample boards, collage, floor collage, 3-D παρουσιάσεις, ασκήσεις μεθόδου NCS, όπως και ολοκληρωμένες προτάσεις προβολής σε πραγματική κλίμακα.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Το σεμινάριο χωρίζεται σε 4 κύριες ενότητες προσφέροντας τη δυνατότητα στο μαθητή να παρακολουθήσει ξεχωριστά την κάθε ενότητα ή και τις 4, διευρύνοντας τις γνώσεις του στο interior styling.

Α. Interior Styling: Στην ενότητα αυτή μελετάμε τα διαφορετικά στυλ διακόσμησης (πχ κλασικό, μοντέρνο, ρουστίκ, art deco, retro… κλπ.) και το πώς αυτά αναβιώνουν τη σημερινή εποχή, αναλύοντας τους τρόπους που συναντούν την ψυχολογία του σημερινού πελάτη και τη μορφολογία του χώρου. Γίνονται ασκήσεις σε μορφή moodboard αλλά και σε κλίμακα 1/1, όπου οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν στησίματα ανακαλύπτοντας τη σχέση μεταξύ επίπλων, υφασμάτων, εικόνων, υλικών, υφών και μοτίβων, σε συνδυασμούς που εκείνοι συνθέτουν.

φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας

φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας

Β. Χρωματολογία Χώρου & Σύγχρονες τάσεις: Στην ενότητα αυτήν αναλύονται οι κανόνες συνδυασμών και εφαρμογής χρωμάτων στο χώρο, χρησιμοποιώντας το διεθνές σύστημα NCS. Επίσης γίνεται αναλυτική επεξήγηση των διαφορετικών τάσεων (σύμφωνα με προγνώσεις γνωστών οίκων στο τομέα του interior styling). Γίνονται χρωματικοί συνδυασμοί με δείγματα χρωμάτων, υλικών και υφασμάτων και στο τέλος της ενότητας αυτής ο κάθε μαθητής παρουσιάζει μια δική του πρόταση συνδυασμού χρωμάτων για έναν χώρο σε πραγματικές διαστάσεις, ανακαλύπτοντας κωδικούς χρωμάτων, όπως και υφές, υλικά και υφάσματα.

φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας

φωτογραφίες από εργασίες μαθητών μας

Γ. Decoration Workshop: Στην ενότητα αυτήν αντικείμενο αποτελεί η διακόσμηση του χώρου μέσω των πιο μικρών στοιχείων λεπτομερειών του χώρου, ακολουθώντας κανόνες σύνθεσης και κλίμακας όγκων και αναλογιών χρωμάτων, υφών, μοτίβων και υλικών. Στόχος αυτής της ενότητας είναι η δημιουργία προτάσεων, όπου το μάτι καθοδηγείται μέσα από τις λεπτομέρειες. Βασίζεται αρκετά σε πρακτικές ασκήσεις οι οποίες αφορούν ζώνες του εσωτερικού χώρου (πχ. καναπές, κονσόλα, τραπέζι, τοίχος κα.) και ο κάθε μαθητής καλείται να συνθέσει τα δικά τους sample boards με δείγματα υλικών που θα αναζητήσει, αλλά να δημιουργήσει και μια σύνθεση σε κλίμακα 1/1 με βάση ένα μοτίβο που έχει επιλέξει.

Δ. Παρουσίαση Πρότασης: Στην ενότητα αυτή ασχολούμαστε με μεθόδους ανάδειξης και προβολής της ιδεάς μας, μέσω moodboards/sampleboards, χρωματολογίου, σκίτσου και 3-διάστατων εικόνων. Ο κάθε μαθητής δημιουργεί μια δική του διαμόρφωση ενός χώρου, περνώντας από τα στάδια -ερωτηματολόγιο πελάτη, παρουσίαση και προβολής πρότασης, ερχόμενος πιο κοντά στις απαιτήσεις ενός χώρου για τον οποίο καλούμαστε να κάνουμε μια πρόταση.

isall3.jpg

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2 ΜΗΝΩΝ

1.Home Renovation – Ανακαίνιση Κατοικίας (Σαλόνι – Δωμάτιο)

Έναρξη: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και κάθε Δευτέρα  Ώρα: 9.30 πμ – 12.45 μμ, Διάρκεια: 4/11/19 – 9/12/19  Σύνολο μαθημάτων 6, Σύνολο ωρών: 19.5, Κόστος:  180 Eυρώ (150 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές).

Στο σεμινάριο αυτό ο μαθητής μαθαίνει πως να φρεσκάρει έναν χώρο, μέσα από χρώματα, υφάσματα, αξεσουάρ χώρου εστιάζοντας σε έναν συγκεκριμένο χώρο που έχει επιλέξει (σαλόνι – υπνοδωμάτιο) να αλλάξει χρωματικά & στυλιστικά. Το σεμινάριο αυτό εστιάζει στη δημιουργία μιας στυλιστικής και χρωματικής πρότασης μέσα από ένα συγκεκριμένο έργο (κάτοψη χώρου που φέρνει ο μαθητής), ακολουθώντας τα βήματα μιας μικρής ανακαίνισης. Αρχικά ο κάθε μαθητής αναγνωρίζει τι θα ήθελε να αλλάξει και τι θα ήθελε να κρατήσει από τον υφιστάμενο χώρο, μέσα από μια νέα πρόταση που κάνει. Το σεμινάριο σε θεωρητικό επίπεδο αναλύει διαφορετικές εικόνες σύγχρονων καθιστικών και υπνοδωματίων εστιάζοντας σε διαφορετικές μεθοδολογίες χρήσης χρώματος, υλικών, μοτίβων και υφών. Ο κάθε μαθητής παρουσιάζει μια δική του πρόταση συνδυασμού χρωμάτων για τον χώρο που έχει επιλέξει, επιλέγοντας κωδικούς χρωμάτων και αναλύοντας μέσω moodboards και sampleboards τη στυλιστική του πρόταση. Στο τέλος μέσω της κάτοψής του και του προγράμματος (3D planner) παρουσιάζει τη στυλιστική του πρόταση, υπολογίζοντας τις επιφάνειες βαφής, χρήσης ταπετσαρίας κλπ. Σκοπός του σεμιναρίου αυτού είναι η κατανόηση των βασικών βημάτων μια μικρής στυλιστικής ανακαίνισης ενός χώρου. Επίσης ένας άλλος στόχος είναι να φέρει τον μαθητή κοντά στη σημασία της ταυτότητας ενός χώρου και μιας αισθητικής με ενδιαφέρον, αρμονία και συνοχή που αντικατοπτρίζει τις ανάγκες και την αισθητική των μελών της.

2.Ασκήσεις Έμπνευσης πάνω στις τάσεις Interior & Fashion Styling 2020/21 

Έναρξη: Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Πέμπτη  Ώρα: 6.30 μμ – 9.00 μμ, Διάρκεια: 24/10/19 – 28/11/19  Σύνολο μαθημάτων 6, Σύνολο ωρών: 15, Κόστος:  140 Eυρώ (120 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές).

Το σεμινάριο αυτό βασίζεται σε ένα σύντομο πρόγραμμα 6 εβδομάδων που σαν στόχο έχει δημιουργικές εφαρμογές με έμπνευση τις τάσεις για Διακόσμηση, Lifestyle & Μόδα για το 2020 και 2021. Τα μαθήματα θεωρίας και εφαρμογής πραγματοποιούνται μέσα σε 6 εβδομάδες εναλλάξ, δηλαδή μετά από μια εβδομάδα θεωρητικής ανάλυσης ακολουθεί η πρακτική εφαρμογή, όπου ο κάθε μαθητής φέρνει αντικείμενα, υλικά, υφές και χρώματα, τα οποία τα συνθέτει εμπνευσμένος από κάποια τάση. Η σύνθεση του αυτή φωτογραφίζεται και μπορεί να αφορά τον τομέα της μόδας ή της διακόσμησης και να χρησιμοποιηθεί ως δημοσίευση για τα social media. Μέσα από έναν πειραματισμό χρωμάτων, μοτίβων, γραμμών και υλικών που πραγματοποιείται, ο μαθητής αναλύει με τον δικό του τρόπο τα μηνύματα των τάσεων, δημιουργώντας μια δική του αφήγηση. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται 3 μαθήματα θεωρίας και 3 μαθήματα εφαρμογών. Σκοπός του σεμιναρίου αυτού είναι ο πειραματισμός με νέες ιδέες που αφορούν τη μόδα και τη διακόσμηση, μέσα από συνθέσεις χρωμάτων, υφών, υλικών και αντικειμένων. Με τον τρόπο αυτό ο μαθητής συνειδητοποιεί τις μελλοντικές τάσεις μέσα από μια σειρά πειραματισμών.

ΕΓΓΡΑΦΗ - ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Ύστερα από μια προκαταβολή που δίνεται με την εγγραφή για την εξασφάλιση της θέσης στο σεμινάριο, υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης των διδάκτρων τμηματικά (ανά μήνα ή ανά ενότητα) μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε προγράμματος/ενότητας, όπως και η πληρωμή με κάρτα (POS). Επίσης δίνεται η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για τους επαγγελματίες και για τις εταιρείες.

Στην περίπτωση που θα θέλατε να κάνετε εγγραφή  στο σεμινάριο αυτό ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα μας, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής (πατώντας στο) ΕΓΓΡΑΦΗ 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το εργαστήριο λειτουργεί ως ‘Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1’ πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ (Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων) με Αρ Πιστοπ. 2101053. Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ.

Τα προγράμματα μας είναι τα πρωτότυπα και διεξάγονται για 11η χρονιά στο χώρο μας. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε πιθανές αντιγραφές, που συχνά διαπιστώνουμε.